Våre yrkesroller - Acapedia

Våre yrkesroller

Ønsker du en utfordrende og givende karriere
innen barnehage og skole?

Som vikar hos Acapedia vil du få muligheten til å velge blant et bredt utvalg av oppdrag, med ulik varighet og krav. Vi søker alltid etter dyktige og kvalifiserte vikarer med relevant utdanning innen barnehage- og skolesektoren, som pedagoger, fagarbeidere eller assistenter.

For å jobbe hos oss må du kunne kommunisere på norsk, svensk eller dansk, og du må kunne fremvise en gyldig politiattest. Som vikar vil du få muligheten til å utforske ulike barnehager og skoler, og finne den arbeidsplassen som passer best for deg.

Hvis du har en ekte interesse for å hjelpe barna med å trives og lære, og du er leken, initiativrik, reflektert, pålitelig, selvstendig og samarbeidsvillig, da ønsker vi å ha deg med på laget. Bli en del av Acapedia-teamet og opplev en meningsfylt og givende karrierevei!

acapedia-roller-barnehageassistent-2

Barnehageassistent

Som barnehageassistent støtter du barnas daglige rutiner og bidrar til en trygg hverdag. Arbeidsoppgaver inkluderer hjelp med påkledning, stell, måltider og planlegging av lek og aktiviteter. Erfaring er en fordel, men ekte interesse for barns trivsel er viktigst.

acapedia-roller-buarbeider-4

Barne- og ungdomsarbeider

Som barne- og ungdomsarbeider arbeider du på ulike arenaer for barn og ungdom, som barnehager, skoler, SFO, støttekontakt, barnevern og fritidsklubber. Målet er å fremme gode relasjoner og oppvekst gjennom lek, aktiviteter og læring. Din viktigste rolle er å være en lyttende, tilstedeværende voksen som får barn og unge til å føle seg sett og verdsatt.

acapedia-roller-bhlaerer-3

Barnehagelærer

Som barnehagelærer jobber du med mennesker i en variert hverdag med aktiviteter, kollegaer og samarbeid med foresatte. Du bidrar til barnas utvikling gjennom lek, utforskning og samspill. Det er etterspørsel etter engasjerte barnehagelærere, noe som gir gode jobbmuligheter over hele landet.

acapedia-roller-pedleder-2

Pedagogisk leder

Som pedagogisk leder har du ansvaret for å planlegge og gjennomføre det pedagogiske innholdet i aktiviteter og undervisningen, og samarbeide med barnas foreldre. Du vil også ha et særlig ansvar for å veilede kollegaer og fremme en felles forståelse av deres ansvar og oppgaver som pedagoger.

acapedia-roller-larer-2

Lærer

Lærere underviser i ulike fag på grunnskoler, videregående skoler, folkehøyskoler og voksenopplæring. Gode lærere har faglig, pedagogisk og sosial kompetanse og trives med mennesker og uforutsigbare arbeidsdager. Utdanning varierer etter målgruppe og fag, men inkluderer mastergrader, bachelorstudier og yrkesfaglærerutdanning. Det finnes mange muligheter for å undervise barn, ungdom og voksne.

acapedia-roller-sfo

SFO-assistent

Som SFO-assistent bidrar du til fritidsaktiviteter, trivsel og utvikling for skolebarn. Du samarbeider med lærere og ansatte, jobber med enkeltelever eller grupper og deltar i aktivitetsplanlegging. Administrative oppgaver kan også inngå. Hovedfokus er omsorg, trygghet og pedagogiske lekemuligheter for barna.