Jobbe for oss - Acapedia

Jobbe for oss

Å jobbe i barnehage

I en barnehage får du en arbeidshverdag med mye lek og moro, der ingen dager er like. Her jobber du både ute og inne, med barn og voksne. Sammen med de andre ansatte er din viktigste oppgave å gi barna en trygg og god barnehagehverdag.

Det er en fordel at du har erfaring med barn, men det viktigste er at du virkelig ønsker å jobbe med barn og kan kommunisere godt med både barn og voksne. I tillegg er det alltid et pluss med gode samarbeidsevner og at du både kan planlegge og ta ting på sparket.

 

Å jobbe i skolen / SFO

En jobb i skolen eller SFO innebærer mye kontakt med barn og ungdom. I det daglige arbeidet samarbeider du tett med både lærere og foreldre, og i noen tilfeller også pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT).

Vanlige arbeidsoppgaver er planlegging og gjennomføring av undervisning og aktiviteter med fokus på læring. Arbeidsdagen kan også bestå av turer og utflukter, veilede elevene i lek og samvær med skolekamerater og praktisk hjelp til enkeltelever.

For å jobbe med barn og ungdommer, er det viktig at du er trygg, kan sette grenser og er konsekvent. Du bør også være god til både å kommunisere og samarbeide, og kunne se den enkelte elev og tilrettelegge etter elevenes evner og interesser. Ønsker du deg en meningsfylt jobb som både er utfordrende, spennende og givende, er arbeid i skole og fritidsordning noe for deg!