I første oppdrag 45 minutter etter ansettelse: Min erfaring med Acapedia - Acapedia

I første oppdrag 45 minutter etter ansettelse: Min erfaring med Acapedia


Celine hadde en pang start på vikarlivet i Acapedia, allerede to timer etter andregangsintervjuet fikk hun jobben og sitt første oppdrag.Navn: Celine
Yrke: Barnehagevikar
Bor: Oslo
Alder: 22 år
Stilling når du søkte jobb hos Acapedia: Student


Hva er det beste med å være vikar i barnehager?

Det beste med å være vikar er å kunne møte og bli kjent med så mange ulike mennesker gjennom jobben, spesielt barna. Jeg setter veldig pris på tiden jeg får til å leke med barna og gjennomføre pedagogisk opplegg. Det er veldig givende for meg.

Hva synes du er mest spennende med å jobbe som en vikar?

For meg er det er veldig spennende å kunne jobbe i ulike barnehager. Jeg har merket at alle barnehager er forskjellige når det kommer til det pedagogiske, men også måten barnehagen drives på. Jeg har fått mye innsikt i hvordan barnehager fungerer, som hjelper meg når jeg kommer inn i et nytt oppdrag og må orientere meg på nytt. Nå kommer jeg raskere inn i rutinene og driften i de ulike barnehagene, og får lettere oversikt.


Beskriv deg selv med tre emojis:

😁 – smiler hele tiden
😂 – ler mye
🥰 – omsorgsfull


Kan du beskrive prosessen fra du registrerte deg hos Acapedia til du fikk din første vikarjobb?

Det var en ganske rask prosess. Jeg hadde vært på andregangs intervju, og plutselig ringte telefonen hvor de sa jeg hadde fått jobb og ble spurt om å komme på jobb den samme dagen. Det tok bare 45 minutter fra jeg fikk telefonen til jeg var på jobb i mitt første oppdrag. Det var jo litt reisevei, men det var bare å hive seg rundt for å komme seg dit.

Hvorfor valgte du å jobbe for Acapedia?

Jeg så på Acapedia som en fin mulighet vedsiden av studiet, særlig på grunn av fleksibiliteten. Det er jo så enkelt når man kan sette seg på ledig og opptatt ut ifra sin egen kalender. Utilgjengelig de dagene man ikke kan og tilgjengelig de dagene man kan, med bare et tastetrykk.


«Acapedia har gitt meg muligheten til å jobbe med noe jeg syns er veldig givende, og samtidig har jeg mye mer frihet til å reise og oppleve det jeg ønsker i livet.»


Har det vært en spesiell dag eller et øyeblikk hvor fleksibiliteten som vikar lot deg prioritere en hobby, interesse eller et annet viktig aspekt ved livet ditt?

Jeg er veldig glad i å reise, så Acapedia har gitt meg friheten og muligheten jeg trenger for å kunne dra steder jeg ønsker å besøke og oppleve i perioder hvor jeg ikke er i oppdrag. Nå nylig var jeg på en fotballtur til Manchester,
noe jeg hadde gledet meg veldig til. Da var det ikke noe problem å sette meg som utilgjengelig i den perioden.

Kan du dele noen erfaringer og muligheter du har fått fordi du jobber for Acapedia?

Jeg har fått mulighet til å være med på førstehjelpskurs. Noe som er veldig nyttig og en fin ting å tilby vikarer.


Hvordan har Acapedia støttet deg i din rolle som barnehagemedarbeider?

Bemanningskonsulentene i Acapedia er veldig flinke til å veilede og svare på spørsmål hvis det er noe man lurer på. De er alltid tilgjengelige når man trenger dem, og enkle å få kontakt med.

Har du noen tips til andre som vurderer å jobbe som vikar i barnehage gjennom Acapedia?

Når du er i oppdrag så er det veldig viktig å gjøre en god jobb, for da vil de spør om deg igjen i senere anledninger. Da får du jobbet i samme barnehage flere ganger og det er jo alltid det beste når man har muligheten til å bli ordentlig kjent med barna, de voksne som jobber der og rutinene i barnehagen. Da blir de også trygge på deg. Så gjør en god jobb, alltid.